Didgerinews
No.2 ; Jaargang 2 ; Updated:  16 Februari 2003

Van de Webmaster

16 Februari 2003
Nog een paar maandjes slapen en dan komt een aangrijpende film in de bioscoop: Rabbit Proof Fence. Een verhaal uit het begin van deze eeuw van een Aboriginal meisje dat -net als veel Aboriginal kinderen- door de overheid is weggehaald bij haar ouders, maar nu haar moeder probeert terug te vinden.

Verder nog wat andere nieuwtjes, zoals wat nieuwe links naar de MidWinterHoorn, een nieuwe didge-winkel-site en een vernieuwde site van Charlie McMahon.

Veel leesplezier!


 


Rabbit Proof Fence

http://www.rabbit-prooffence.com/
Van: http://www.hyperleap.nl/bioscoop/BAN/index.php?action=film&filmID=6529
1 Februari 2003
Vanaf 1 Mei in de Bioscoop in Nederland:

Een ontroerend verhaal dat - helaas - echt gebeurd is. De gebeurtenis speelt zich af in de jaren dertig van de 20e eeuw in Australië, een periode waarin veel kinderen met geweld ontrukt werden aan hun families om te worden ondergebracht bij blanken die hen moesten opvoeden volgens de regels van de blanke samenleving. De manier waarop deze aboriginal kinderen werden behandeld was ontstellend en behoort tot een van de duisterste geheimen van de geschiedenis van Australië.

Hoofdpersonen in dit aangrijpende verhaal zijn drie meisjes van deze 'gestolen generatie', Molly en haar twee zusjes. Ze ontvluchten het blanke gezin waarin ze gedwongen moeten verblijven. Gedrieën trekken ze ruim 2400 kilometer dwars door de Australische woestijn, hetgeen op zich al een uitzonderlijke prestatie is, en al helemaal voor kinderen. Ze worden achtervolgd door spoorzoekers en vliegtuigjes en lopen net zo ver door totdat ze de 'rabbit-proof fence' bereiken, een anti-konijnenhek dat Australië van noord naar zuid doorsnijdt en dat deze drie vastbesloten kinderen uiteindelijk naar huis zal leiden...

Met muziek van Peter Gabriel
 


Didgeridoo dingetjes

16 Februari 2003

Australian Treasures

Australian Treasures, de didgeridoo winkel die al weer een jaar of twee in Vlissingen zit, is sinds kort ook on-line. De site is te bezoeken op http://www.australiantreasures.nl/

Naast didgeridoos ook informatie over een Aboriginal artiest, een didgeridoo bouwer en andere Australische artikelen die in de winkel te koop zijn.


Ash Dargan pas volgend jaar naar Nederland

In DidgeriNews nr. 11 stond dat Ash Dargan plannen had om dit jaar naar Nederland te komen. Helaas heeft hij dit jaar ook al een uitgebreide tour naar Japan en Amerika. Dit betekent dat zijn bezoek aan Europa met een jaar is uitgesteld. Meer nieuws volgt t.z.t.


Nieuwe site Charlie McMahon

De site van Charlie McMahon was weer nodig aan vernieuwing toe. Op http://www.charliemcmahon.com/ kun je het resultaat zien van de site die sinds 5 februari in een nieuw jasje zit. Tevens staan de nieuwe tour gegevens op de site. In Maart zal Charlie een paar dagen in Nederland zijn. Exacte tijden komen (of staan) ook in de agenda op deze site.
 


Didgeridoo Magazin

Het nieuwe Didgeridoo Magazin van Januari ligt weer in de winkel. Meer info bij Aboriginal Art & Instruments of op de site van Didgeridoo Magazin.
De site van het Magazin is overigens ook de moeite waard. De site is zowel in het Duits als in het Engels. Als je nog nieuws of artikelen hebt voor het Didgeridoo Magazin: ze zijn er -als hardwerkende vrijwilligers- altijd naar op zoek (net als de webmaster van deze site ).
In de komende nummers komen waarschijnlijk en onder voorbehoud een aantal interviews met een Nederlands tintje!

Midwinterhoorn 

3 Februari 2003
Midwinterhoorn (van http://www.midwinterhoornblazen.nl/ )Als je de naam mag geloven is er het seizoen voor: de midwinterhoorn. Als je al even didge speelt zullen er vast al mensen aan je gevraagd hebben of je op een midwinterhoorn speelt. Mij is het in ieder geval al een aantal keer overkomen. En blijkbaar is bij de Midwinterhoornblazers het verband met de didgeridoo ook niet ontgaan. Op de site van Peter Kuiper (http://www.midwinterhoorn.info/) staat de didgeridoo in ieder geval als "broertje" of "zusje" van de midwinterhoorn, net als bijvoorbeeld de Tibetaanse Ding.

In de LINKS sectie van DidgeWeb staat nu een aantal links naar sites over Midwinterhoorns. Mocht er dus iemand ooit naar vragen, dan kun je ze voor meer informatie naar die sites verwijzen.


 

Eerder nieuws:

DidgeriNews Nr. 1: Garma - Didge komende tijd - Didge in Nieuws - Klokhuis - Inhoudsopgave 2002 ; Januari 2003

Deze nieuws pagina bestaat vanaf Januari 2002. Als er nieuwtjes zijn uit Didgeridoo land komen die op deze pagina te staan. De DidgeriNews pagina zal onregelmatig ververst worden. Als er een nieuwe versie is zal dit op de startpagina van DidgeWeb staan en het zal in de agenda mailtjes genoemd worden. Als je je nog niet hebt aangemeld voor de agenda mailtjes, kun je dat doen via deze link.

Als je didge nieuwtjes hebt kun je het natuurlijk altijd naar me emailen. Er is geen garantie dat je berichtje geplaatst wordt en het kan zijn dat ik het berichtje hier en daar wat aanpas (bij grote wijzigingen word je eerst geinformeerd ).

Verder ben ik (omdat berichten door derden aageleverd kunnen worden) als webmaster niet aansprakelijk voor de correctheid van de inhoud van berichtjes, hoewel ik natuurlijk wel steeds probeer zo zorgvuldig mogelijk te zijn.