Didgerinews
No.3 ; Jaargang 6 ; Updated: 22 April 2007

Van de Webmaster

22 April 2007

Het is weer duidelijk zomer geworden. Zomerse temperaturen in de lente. Wat wil je nog meer als je als didge speler graag buiten speelt :-) . Hopelijk blijft het van de zomer ook lekker en in ieder geval droog weer.

In deze DidgeriNews info over een nieuwe Aboriginal Art Gallery in Rotterdam, een droevig bericht over Shozo, meer nieuws over Wieringerwerf, en nog wat didges en datjes.

Groetjes 


Aboriginal Art Gallery Rotterdam

22 April 2007
Vanaf 1 maart is in Rotterdam een nieuwe Aboriginal Art Gallery geopend:
I Love Global Art

Zoals op de site staat:

Deze galerie, gespecialiseerd in Aboriginal Art en andere Australische kunst, heeft zijn opening op 1 maart 2007.

De eerste expositie ‘The Dreaming of the West-Australian Spirits of Art’ is een unieke samenstelling die het werk van een groep zeer talentvolle Aboriginal kunstenaars uit het westen van Australië verenigt. Deze kunstenaars gebruiken een zeer krachtige zichtbare non-verbale taal met een spirituele betekenis in hun kunstwerken.

‘The Dreaming of the West-Australian Spirits of Art’ gaat over de verhalen van hun voorouders, het heilige land en de band met het heden en verleden.

De werken zijn samengesteld door Michel Arends in samenwerking met diverse galeries en kunstenaars uit het Westen van Australië met exposities in Australië, Europa, de Verenigde Staten en Canada. Hij heeft op zijn reizen door Australië veel van deze getalenteerde mensen ontmoet en is helemaal geraakt door deze kunstvorm. De Aboriginal Art (the indigenous art) is een verhaal, een manier van leven. De kunstenaars proberen hun spirituele kant, door middel van kleuren en abstracte vormen op een zo’n bijzondere manier uit te drukken dat Michel niets liever wil dan zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze back to basic uitdrukking van kunst. ‘Het pakt je en het laat je niet meer los’.

Een samenstelling van de mooiste Aboriginal Art werken ooit in Nederland vertoond zal vanaf 1 maart 2007 alleen in deze galerie te zien zijn. ‘I Love Global Art’ biedt u een geweldige kans om deze kunstwerken te bekijken en wellicht eigenaar te worden van deze kunstuitingen.

Artists: Clifton Jungurrayi Bieundurry (award winning artist of the 2005,2006 Shinju Art Awards Aboriginal Art category. A Walmajarri man from the central kimberleys), Troy Bennell (award winning artist of the 2001 South West Survey Non Acquisition Worsley Alumina Award. A Noongar artist), Abie Loy Kemarre, Gloria Petyarre, Jorna Naparrula Nelson, Yute Bannattee

Je vind ‘I Love Global Art’ aan de Jufferstraat 98 in het centrum van Rotterdam, achter de Glashaven en een zijstraat van de Wijnhaven.

Openingstijden:
Maandag gesloten
Dinsdag t/m donderdag 12.00 - 18.00
Vrijdag 12.00 - 21.00
Zaterdag 12.00 - 17.00
Zondag 12.00 - 17.00
 


Shozo

22 April 2007
Enkele weken geleden hoorde ik het bericht dat didgeridoo speler Shozo is overleden. Shozo was een Japanse didgeridoo speler die in Engeland woonde. Hij had zijn eigen speelstijl die erg was geïnspireerd op het traditionele spel uit Noord-Arnhem land. Ik heb Shozo ooit ontmoet tijdens een vakantie in Kopenhagen. We waren daar tegen het eind van de zomer, omdat ik net was begonnen aan een nieuwe baan en ik voor mijn vorige baan vaak in Kopenhagen moest zijn. Verder was het mooi te combineren met een bezoek aan een optreden van White Cockatoo, ook in Kopenhagen. Een dag voor het optreden van White Cockatoo zag ik een didgeridoo speler op de straat spelen in Kopenhagen. Dat bleek Shozo te zijn. Hij was aan het rondreizen en speelde als straatmuzikant om uit de onkosten te komen. Ik dacht eerst dat hij in Kopenhagen was omdat ook White Cockatoo er speelde, maar daar wist hij niets van. Terwijl hij ze wel goed kende (en andersom ook). De volgende dag, bij het optreden van White Cockatoo speelde Shozo dan ook vlak voor het optreden van White Cockatoo nog een paar nummers.

Shozo is in Maart overleden in zijn flat in Londen. Hij is een natuurlijke dood gestorven. Meer over zijn overlijden staat op
http://forum.serioussticks.com/viewtopic.php?p=6351&sid=200c2e98e072fa752c84c441d49be7ff

 


Mark Atkins op festival Didge Your Life Up, Wieringerwerf

 
22 April 2007

Zoals ook al in de vorige didgerinews staat, organiseert Stichting Didge Your Life Up!! zaterdag 23 juni 2007 een festival in Wieringerwerf (Noord-Holland).

Het werk aan het festival vordert gestaag, en ook Mark Atkins zal op het festival komen. De locatie van de optredens is ook veranderd. Waren de concerten eerst nog bij café de Buren, nu zijn de optredens bij de buren van de Buren, in de Stage. Een ruimere locatie, waar alle bands vast beter tot zijn recht zullen komen.

 


Voor de didge spelers die Mark Atkins nog niet kennen:

Ga eerst in een hoekje zitten en schaam je diep ;-)

Mark Atkins is één van de bekendere didgeridoo spelers, met een erg typerende en krachtige speelstijl. Hij heeft o.a. didge gespeeld (met Charlie McMahon) tijdens de opening van de Olympische spelen in Sydney. Verder speelt hij mee op het nummer De Hemel is de Aarde van Bløf. De site van Mark is te vinden op http://www.atkinsmark.com/ , waar je een grote verzameling CD's zult vinden en een hele lijst met optredens en achtergrond verhalen van Mark.

Wordt vervolgd...

 


22 April 2007

RAMM Music op YouTube en op de radio in Peru

Op YouTube is sinds een poosje een video te zien van RAMM Music, de band met Michiel Teijgeler op didgeridoo. Verder is de band op de radio gedraaid terwijl Michiel in Peru was. Op de site van RAMM staan de clips en de links.

De directe link naar YouTube staat hier:
http://www.youtube.com/watch?v=9yVSFnKj9xY


Inner Strength weer in de studio

De Nederlandse Folkpop band Inner Strength (met ondergetekende op didgeridoo) is weer de studio in gedoken om de tweede cd op te nemen. Dat is ook één van de redenen waarom DidgeriNews weer wat langer op zich heeft laten wachten. De afgelopen weken zijn 6 nummers opgenomen (waarvan 4 met didge). De komende maanden wordt nog een aantal nummers opgenomen. De verwachting (en de planning) is dat in het najaar de cd uit moet komen.

Maar natuurlijk zijn bij optredens van de band de nieuwe nummers al wel live te horen. Verder wordt de band regelmatig gedraaid in het programma Good Morning Folk dat in Australie wordt uitgezonden. En op http://www.last.fm/music/Inner+Strength is een aantal nummers van de vorige cd en de mini cd te beluisteren.

 

 

Eerder nieuws:

DidgeriNews Nr. 1: Didgeridoo en Astma - Didge Dag Twente & Hoogvliet - Inner Strength Theatertour - Didges en Datjes - Inhoudsopgave 2006 ; Januari 2007
DidgeriNews Nr. 2: Ten Canoes - Wieringerwerf - Winkel in Brugge - Didges & Datjes ; Februari 2007
 

Deze nieuws pagina bestaat vanaf Januari 2002. Als er nieuwtjes zijn uit Didgeridoo land komen die op deze pagina te staan. De DidgeriNews pagina zal onregelmatig ververst worden. Als er een nieuwe versie is zal dit op de startpagina van DidgeWeb staan en het zal in de agenda mailtjes genoemd worden. Als je je nog niet hebt aangemeld voor de agenda mailtjes, kun je dat doen via deze link.

Als je didge nieuwtjes hebt kun je het natuurlijk altijd naar me emailen. Er is geen garantie dat je berichtje geplaatst wordt en het kan zijn dat ik het berichtje hier en daar wat aanpas (bij grote wijzigingen word je eerst geinformeerd ).

Verder ben ik (omdat berichten door derden aageleverd kunnen worden) als webmaster niet aansprakelijk voor de correctheid van de inhoud van berichtjes, hoewel ik natuurlijk wel steeds probeer zo zorgvuldig mogelijk te zijn.