Didgerinews
No.3 ; Jaargang 2 ; Updated:  18 Maart 2003

Van de Webmaster

18 Maart 2003
De afgelopen maand heb ik weer genoten van het optreden van Charlie McMahon in Limburg! En met mijn band heb ik een te gek optreden in de Lantaern gehad. Deze maand kon dus niet stuk! 

En er komt weer een Didgeridoo festival op Ruigoord! De zomer kan dus ook niet meer stuk!

Veel leesplezier!


 


Dream.Time festival in Ruigoord!

18 Maart 2003

Er komt weer een didgeridoo festival in Ruigoord!

Er bestond even twijfel of er dit jaar weer een didgeridoo festival in Nederland zou zijn. Ik kreeg zelfs al vragen uit Zwitserland en Engeland waarom er nog niks over een Nederlands festival op DidgeWeb stond. Op de site van Ganga Giri stond overigens al enige tijd een klein regeltje dat hij 29 Juni in Nederland zou zijn bij "DreamTime", maar dat was alles.

Na flink wat zoeken bleek ook al op een enkele andere site te staan dat er iets aan zit te komen. En Jawel er is inderdaad ook een Didge Festival! Dank zij Melle van Aboriginal Art and Instruments en de Didge liefhebbers in Berlijn kunnen we ook dit jaar genieten van een groots opgezet Didgeridoo festijn met workshops, kunst, allerlei andere Australië dingetjes en natuurlijk Top Didgeridoo Spelers! De exacte lijst met namen en activiteiten is nog niet bekend (anders dan natuurlijk dat Ganga Giri komt :-)  ), maar er gaan geruchten dat ook Stephen Kent, Mark Atkins en Charlie McMahon goede kanshebbers zijn om weer in Ruigoord te spelen. 

Meer info volgt natuurlijk op deze site, maar houd Zondag 29 Juni vast vrij in je agenda. Het begint waarschijnlijk rond de middag en duurt tot middernacht.
 


Didjeribone

 
8 Maart 2003

De Didjeribone van Charlie McMahon is ondertussen al redelijk bekend geraakt. Er zijn er al bijna 3000 wereldwijd van verkocht en op dit moment zijn er nog ruim 100 in het magazijn. En als die op zijn, dan zijn ze tijdelijk uitverkocht.

Het kan dus zijn dat als je er een via de website http://www.didjeribone.net/ bestelt, dat je er binnenkort wat langer op moet wachten.

Maar niet getreurd. De didjeribone wordt als het aan Charlie ligt binnenkort weer bijgemaakt. Alleen deze keer waarschijnlijk niet meer in de kleuren geel en rood, maar in andere kleuren! Er ligt nog niks vast, maar Charlie dacht bijvoorbeeld aan de kleuren blauw en groen. Nou is jullie webmaster natuurlijk nieuwsgierig hoe zoiets eruit kan zien, en hij heeft wat zitten proberen. Het resultaat zie je hieronder

Geen idee of hij ook echt zo gaat worden, maar we laten ons gewoon aangenaam verrassen! Charlie was in ieder geval echt verrast toen hij deze nieuwe kleuren zag en wilde nog eens goed gaan nadenken of groen/blauw nou wel zo'n goede combinatie was!

Wel is het natuurlijk zo, dat de oorspronkelijke geel-rode didjeribone misschien wel een collectors item gaat worden. Als je die hebt, heb je natuurlijk een bone uit de allereerste serie!
 

 

Charlie in Simpelveld

16 Maart 2003
Judith en Charlie in SimpelveldVrijdag 7 en Zaterdag 8 Maart was Charlie McMahon in Nederland en heeft opgetreden in café Zondag in Maastricht en café Eend in Simpelveld. Jullie webmaster was bij het optreden in Simpelveld en heeft daar weer ouderwets genoten van een hardwerkende, perfect spelende Charlie. Voor de pauze waren de akoestische nummers in de hoofdrol, met nummers als Emu, Swarm en ook Drifting en Fling. Bij deze laatste twee nummers was Judith van Inner Strength gastmuzikant op fluit.
 

Charlie
Na de pauze ging het verder met meer Techno-achtige muziek en Charlie op Face Bass en begeleid door zijn trouwe assistent "Sam", de sampler. Hiermee creeert Charlie een stevige beat waarop hij vervolgens de variaties kan spelen. Het publiek ging hierbij lekker uit zijn dak. Klein minpuntje van het optreden was dat er over de audio installatie van het café gespeeld werd, waardoor de installatie iets te vaak rond ging zingen. Maar door het goede spel van Charlie mocht dat de pret absoluut niet drukken.

Als het even wil komt Charlie deze zomer terug met zijn band Gondwana! We wachten af. . . 
 


Net geen Didgeridoo dingetjes
(maar wel leuk)

8 Maart 2003

Van NOS Teletekst, 8 Maart 2003

Toeristen die Uluru, Australiës meest heilige Aborginal-park, bezoeken, willen nog wel eens stiekem wat meenemen naar huis. Uluru staat bekend om de dieprode stenen die er liggen. Het is verboden om deze mee te nemen, maar sommigen kunnen de verleiding niet weerstaan. 

Daar zijn enkelen wel van teruggekomen. Volgens een woordvoerder van het park komen er elke dag stenen van over de hele wereld terug per post. 

Het schijnt dat deze keien ongeluk brengen. De mensen die ze terugsturen zijn er allemaal heilig van overtuigd dat hun souvenirs ze niets dan kommer en kwel hebben gebracht
 


Casey's dochter 

8 Maart 2003
In het didgecussieboard is het een aantal maanden geleden al ter sprake geweest. Casey (van de vroegere Australian and Aborigine Art Store in Amsterdam) is ruim een half jaar geleden naar Australie verhuisd en daar vader geworden van Cassandra. Natuurlijk is nieuwsgierigheid velen van ons niet vreemd en de grote vraag was natuurlijk hoe zijn dochter eruit ziet.

En wat schets mijn verbazing: een paar dagen geleden gleed er een email in mijn elektronische mailbox met daarin twee schattige babyfoto's. Voor degenen niet absoluut niet nieuwsgierig zijn maar wel graag alles willen weten: de foto's staan hieronder. 
Tot zover onze DidgeWeb - Privé verslaggever
 

Cassandra Cassandra en Casey
Cassandra (4 maanden) Casey & Cassandra (6 maanden)

Eerder nieuws:

DidgeriNews Nr. 1: Garma - Didge komende tijd - Didge in Nieuws - Klokhuis - Inhoudsopgave 2002 ; Januari 2003
DidgeriNews Nr. 2: Rabbit Proof Fence - Didge Dingetjes - Midwinterhoorn ; Februari 2003

Deze nieuws pagina bestaat vanaf Januari 2002. Als er nieuwtjes zijn uit Didgeridoo land komen die op deze pagina te staan. De DidgeriNews pagina zal onregelmatig ververst worden. Als er een nieuwe versie is zal dit op de startpagina van DidgeWeb staan en het zal in de agenda mailtjes genoemd worden. Als je je nog niet hebt aangemeld voor de agenda mailtjes, kun je dat doen via deze link.

Als je didge nieuwtjes hebt kun je het natuurlijk altijd naar me emailen. Er is geen garantie dat je berichtje geplaatst wordt en het kan zijn dat ik het berichtje hier en daar wat aanpas (bij grote wijzigingen word je eerst geinformeerd ).

Verder ben ik (omdat berichten door derden aageleverd kunnen worden) als webmaster niet aansprakelijk voor de correctheid van de inhoud van berichtjes, hoewel ik natuurlijk wel steeds probeer zo zorgvuldig mogelijk te zijn.