Didgerinews
No.3 ; Jaargang 7 ; Updated: 19 April 2008

Van de Webmaster

19 April 2008
De lente is al lekker op dreef. En de zomerfestivals zitten er aan te komen. In deze DidgeriNews een aantal berichten over festivals en andere leuke dingen.

Groetjes 


Tribute to Alan Dargin Concert
31 mei 2008, Wieringerwerf

19 April 2008
Stichting Didge Your Life Up organiseert op 31 mei een concert avond ter nagedachtenis aan Alan Dargin. Zoals ze zelf schrijven:

Alan Dargin tribute concert 2008

We hebben het al eerder beloofd, dit jaar komt er echt weer een concertavond!
Maar we moesten eerst weer bijkomen van de schrik.

Alan Dargin zou namelijk komen optreden, samen met een neef van Mark Atkins. Nog even stil houden, dachten we, totdat we alles uit hebben gewerkt. Wel al gecheckt of het café beschikbaar was de geplande avond. Lies en Michiel, onze basis, waren ook beide beschikbaar. Helemaal goed. En Inner Strength gestrikt Dat naar aanleiding van de vele enthousiaste reacties naar aanleiding van hun spetterende optreden tijdens de concertavond in 2007. Wat kon er nog mis gaan?

Maar helaas… het was opeens een hele tijd stil aan de kant van Alan. We onderhielden regelmatig contact middels skype en yahoo. Maar hij verscheen niet meer on line. Heel vreemd... Tot we op een zondag – 24 februari 2008 om precies te zijn – een bericht ontvingen van Roland Mathijssen, dat hij weer ontving van Charlie McMahon. Alan lag in kritieke toestand in het ziekenhuis! En een aantal uren daarna nog een mail er achteraan. Alan was overleden… Het kwam – net als voor velen – als een grote schok.

Lies was op dat moment in Australië en heeft haar leraar gelukkig voor zijn hersenbloeding nog mogen ontmoeten.

Per sms ontstond daar het besluit: we gaan door met de plannen voor de concertavond en maken er een tribute to Alan Dargin van!

Programma:

3ple-D,
pure didgeridoomuziek met de alom bekende Lies Beijerinck en Michiel Teijgeler en Terence Samson op percussie.
http://www.3ple-d.com/

Inner Strength,
de unieke melodieuze Ierse folkpopband. Drie mooie dames, vergezeld door vier stoere heren, die je nu eens kippenvel bezorgen en je dan weer doen dansen. Met gitaar, basgitaar, bouzouki, bodhran, viool, fluit, doedelzak, drums, percussie en niet te vergeten didgeridoospeler Roland Mathijssen.
http://www.inner-strength.nl

Airtist,
heerlijke trance- / dansmuziek met didgeridoospeler Markus Meurer, beatboxer Döme en mondharpist Áron Szilágyi.
http://www.records.aural.hu/e.htm
http://www.myspace.com/airtistmusic

Aanvang eerste optreden: 20:00 uur, zaal open om 19:00 uur.

Locatie: De Stage, Brinkweg 13 te Wieringerwerf
Kaarten: € 20,00 per persoon, te reserveren via:
www.didgeyourlifeup.com
0227 72 42 62  /  06 29 26 04 00

Stichting Didge Your Life Up!!
Danielle Bes
Neptunusstraat 77
1771 BT WIERINGERWERF
 


Didgeridoo & Percussieweekend Ter Apel
15 t/m 18 Augustus

19 April 2008

Stichting Didge Your Life Up vindt het niet genoeg om een concert avond te organiseren. Ze gaan in de zomer ook een heel didgeridoo en percussie weekend organiseren, met o.a workhops van Michiel Teijgeler, Lies Beijerinck & Ansgar Manuel Stein.

Het weekend vindt plaats in Ter Apel op de groepsaccomodatie Westerweelde. Het weekend is niet alleen voor de didgeridoo en percussie spelers, maar ook voor eventuele aanhang (partner en kids). Gezellig samen zijn is het motto, samen luisteren, lachen, leren, jammen, eten, drinken, slapen, kennis maken, samenwerken en feesten… vul maar in.
Er is een zandstrand met kampvuurplaats, een zwemplas, sportveld, tafeltennistafels, volleybalnet, er zijn boerderijdieren… Neem zelf maar eens een kijkje op de website www.westerweelde.nl

Deze locatie heeft 43 bedden zijn, verdeeld over een aantal slaapkamers.
Je hoeft alleen je muziekinstrument(en), kleding en wat beddengoed/slaapzak mee te nemen.

Aankomst vrijdagavond 15 augustus 2008 vanaf 17:00 uur *,
vertrek maandagochtend 18 augustus 2008 uiterlijk 11:00 uur.

De prijs per persoon bedraagt € 135,00 exclusief de workshops
Voor kinderen geldt een speciaal tarief, op aanvraag.
* avondeten op 15 augustus is op eigen gelegenheid

Kijk op www.didgeyourlifeup.com/didge-kamp.html voor meer info, voor het volledige programma, en om je aan te melden.
Of open de PDF flyer


Festival in Oerle met twee bands met didgeridoo
25 Mei

19 April 2008
Zondag 25 Mei is in Oerle (net buiten Veldhoven, bij Eindhoven) een festival in de Dwaaltuin. Een festival met artiesten als Bart Chabot, Rick de Leeuw en Lenny Kuhr, en ook met de band Inner Strength.

Inner Strength is deze keer niet de enige band met didge. Er zal ook een optreden zijn van Sanne Steers & Didge & Folk.

Deze drie artiesten zullen een gedicht als een balladeachtig verhaal ten gehore brengen met behulp van diverse instrumenten en gebruikmakend van zowel de spraakstem als zang. Stem(men), tekst en muziekklanken vermengen zich op een zodanige manier dat het verhaal als het ware als een tastbare en zichtbare droom in de lucht komt te hangen. Altijd zijn zowel haar Australische ziel als de mentaliteit van een middeleeuwse troubadour te herkennen. Celinda en Daphyd van Didge & Folk spelen allebei het bij uitstek Australische instrument didgeridoo, maar nog heel veel instrumenten meer. En zingen kunnen ze ook.

Meer informatie is te vinden op:
www.dwaaltuin.com/Liteair_festival_2008.html

en op

www.obveldhoven.nl/activiteiten/artiesten.html
www.obveldhoven.nl/activiteiten/tijdschema.html


Eerder nieuws:

DidgeriNews Nr. 1: Nieuws uit Zeeland - Wieringerwerf - Twente - Didges en Datjes - Inhoudsopgave 2007 ; Februari 2008
DidgeriNews Nr. 2: Alan Dargin overleden  - Herdenking Alan Dargin ; Maart 2008
 

Deze nieuws pagina bestaat vanaf Januari 2002. Als er nieuwtjes zijn uit Didgeridoo land komen die op deze pagina te staan. De DidgeriNews pagina zal onregelmatig ververst worden. Als er een nieuwe versie is zal dit op de startpagina van DidgeWeb staan en het zal in de agenda mailtjes genoemd worden. Als je je nog niet hebt aangemeld voor de agenda mailtjes, kun je dat doen via deze link.

Als je didge nieuwtjes hebt kun je het natuurlijk altijd naar me emailen. Er is geen garantie dat je berichtje geplaatst wordt en het kan zijn dat ik het berichtje hier en daar wat aanpas (bij grote wijzigingen word je eerst geďnformeerd ).

Verder ben ik (omdat berichten door derden aageleverd kunnen worden) als webmaster niet aansprakelijk voor de correctheid van de inhoud van berichtjes, hoewel ik natuurlijk wel steeds probeer zo zorgvuldig mogelijk te zijn.