Didgerinews
No.1 ; Jaargang 7 ; Updated: 17 Februari 2008

Van de Webmaster

17 Februari 2008

Het gaat weer bruisen in didge land! Allerlei sites zijn vernieuwd, er komen leuke workshops aan, een concert avond, bijeenkomsten, wat wil je nog meer!

Een DidgeriNews waar al die dingen in staan natuurlijk! Hier is ie ;-)

Veel leesplezier!

Groetjes 


Nieuws uit Zeeland

17 Februari 2008

Uit Vlissingen komt een aantal leuke nieuwtjes. De nieuwsbrief van Australian Treasures weet het volgende te melden:

Nieuwe website + Webwinkel

Heel blij zijn wij met onze nieuwe website met daarin nu ook een Webwinkel.
Helemaal klaar zijn ze nog niet, zeker wat de webwinkel betreft worden er geregeld artikelen bij geplaatst.

Nu ook Didgeridoos van Ben Hicks

Geweldig dat Ben Hicks voor ons nog een aantal didgeridoos wilde maken want hij was hiermee inmiddels gestopt. We hebben ze in de toonsoorten D, E, en F.
Voor degene die Ash Dargan in 2007 hebben gezien: Ash speelde toen op didgeridoos van Ben Hicks.

Tweede workshop Mark Robinson

Voordat Mark Robinson uit Darwin-Australië in juni 2008 voorgoed naar Australië vertrekt, gaat hij bij voldoende belangstelling nog een gevorderden workshop ( zijn tweede ) geven bij Australian Treasures. Mensen die zijn eerste gevorderden workshop niet gevolgd hebben kunnnen ook deelnemen aan deze workshop. Deze kan doorgaan bij voldoende deelname. ( min. 5, max 8 personen )

Er zijn 4 mogelijke datums voor deze workshop: 24-02-08, of 02-03-08, of 09-03-08, of 23-03-08.
Uit deze 4 datums wordt 1 datum gekozen waarop de meeste mensen kunnen.

Ben je geďnteresseerd reageer dan op deze nieuwsbrief met daarin jouw keuze voor 1 of meerdere datums waarop jij kan.

Datum: 24-02-08, of 02-03-08, of 09-03-08, of 23-03-08
Tijd: van 12.00 tot 14.30/15.00 uur
Plaats: Australian Treasures, Walstraat 17 te Vlissingen.
Kosten: 50,- inclusief CD van de workshop met de ritmes.

De winkel is vanaf 11.30 geopend op 1 van bovenstaande datums.

Met vriendelijke groet,
Het team van Australian Treasures

 


Didge Your Life Up
(Alan Dargin naar Nederland?)

17 Februari 2008
Niet alleen Australian Treasures heeft een nieuwe website, ook stichting Didge Your Life Up heeft hun website in het nieuw gestoken. Het is een fraaie en overzichtelijke site geworden, met allerlei leuke nieuwtjes.

Een van de nieuwtjes is helaas ook dat er dit jaar geen compleet festival wordt georganiseerd. Dit mede dankzij de geweldige tegenwerking van bijvoorbeeld Buma/Stemra en de Belastingdienst, die beide meenden -geheel ten onrechte- geld te mogen toe eigenen. Zo zie je maar weer hoe dergelijke instanties alles in het werk stellen om goede initiatieven zoveel mogelijk het leven moeilijk of onmogelijk te maken.

Maar er komen wel wat andere activiteiten! Zoals Didge Your Life Up zelf schrijft op hun site:

We hebben besloten om in 2008 geen compleet festival te organiseren, maar eens wat anders te doen. Dan kunnen we dit jaar tijdig beginnen met alle voorbereidingen voor weer een dergelijk festival in 2009. We hebben nu in ieder geval de ervaring en weten hoe het wel en niet moet… En wat voor werk er achteraf nog uit onverwachte hoeken kan komen. Zo hadden we bijvoorbeeld nooit gedacht dat Buma Stemra niet zou begrijpen dat de live gespeelde didgeridoo muziek niets van doen heeft met de muziek waar zij de rechten voor beheren. Voordat ze dat begrepen… Ook nooit gedacht dat we het druk zouden krijgen met de belastingdienst, omdat ze denken dat wij personeel in dienst hebben. Het lijkt erop dat ze het nu snappen…. Dus een festival in 2009.

Wat komt er dan wel in 2008?
We werken nu de plannen uit voor een concertavond in het voorjaar van 2008 én een didgeridoo kampeerweekend in het najaar 2008. En we hebben er zin in! Maar natuurlijk ook digeridoo lessen… In 2008 hebben we de niveaus nog meer uit elkaar gehaald. Voor de zomervakantie staat gepland: één groep beginners, drie voor gevorderden en één voor ver gevorderden. Met de nodige feestjes. En hoogst waarschijnlijk gaan we na de zomer weer verder met nieuwe series lessen. Afhankelijk van jullie vraag natuurlijk.

Eén van de dingen die bij de concertavond wordt geprobeerd is om Alan Dargin naar Nederland te halen. In mei/juni is Alan van plan om door Europa te touren en Didge Your Life Up heeft al contact gehad met Alan.

Wordt vervolgd.


Didge Dag, Twekkelo, Twente

Door Arjan Dijkman
 

17 Februari 2008
Beste Didgevrienden,

Vorig jaar op 25 maart heeft DJIDDO een didgedag georganiseerd in Enschede. Het was de eerste keer dat DJIDDO zoiets organiseerde en dus was het een verrassing of het een succes zou worden. Nou, het weer werkte goed mee en een succes was het zeker. Het was een gezellige dag en velen hebben ons de laatste tijd benaderd of er dit jaar weer een didgedag zou komen.

We hebben met de locatie van vorig jaar overlegd (Landgoed Algoed) en zij vinden het erg leuk om weer een didgedag op hun locatie te hebben, dus ook dit jaar is er een didgedag! Het is de bedoeling dat didgeridoospelers, geďnteresseerden, beginners, gevorderden, enthousiastellingen elkaar ontmoeten om gezellig samen een dag muziek te maken, elkaar technieken te leren, contacten leggen, bijkletsen met een kopje koffie etc.

Vorig jaar waren we wat vroeg in het jaar en begon de dag al om 10.00u. 's Morgens was het erg rustig, dus wilden we dit jaar iets later beginnen: 12.00u. Bovendien is de didgedag dit jaar op zondag 18 mei. Ook dit jaar is de toegang gratis. Tegen een kleine vergoeding zal er wat eten genuttigd kunnen worden.

Dus nog even samengevat:
18 mei 2008
van 12.00 tot 18.00 u
toegang is gratis
Lokatie: Landgoed Algoed.
Op de website van DJIDDO kun je terecht voor informatie over de dag.

Vriendelijke groeten
DJIDDO

 


17 Februari 2008

Website Inner Strength vernieuwd

De Folky-pop (of is het nou poppy-folk) band Inner Strength met Roland op Didgeridoo heeft rond de jaarwisseling hun website vernieuwd. Eerst werd in november een nieuwe CD uitgebracht, en dat inspireerde tot het vernieuwen van de site.

Op de site is natuurlijk te vinden wanneer de band de optredens heeft, maar ook zijn de nummers van hun CD's te beluisteren (en zijn de CD's te bestellen).

De CD is trouwens goed ontvangen!
Jacques Klöters in zijn programma de Sandwich op Radio 2: "Ja! Dat was mooi! Dat was mooi!".
MusicFrom.nl: "Titeltrack ‘Unforgotten’ en openingsnummer ‘White Lady’ zijn van grote kwaliteit".

In Maart staat de band in de Gigant in Apeldoorn.
 


 

Webshop Mallee Didges

Aboriginal Art & Instruments heeft sinds kort ook een echte webshop. Hun didgeridoos zijn te zien, te horen en te koop via de website http://www.malleedidges.com

De didges worden wereldwijd verzonden.

Grappig is natuurlijk de naam van de didges. Mallee is zowel een manier van plantengroei die vooral bij eucalyptus voorkomt, als een streek in Australië, als de naam van een type eucalyptus maar natuurlijk ook de perfecte manier om de naam van de eigenaar van Aboriginal Art & Instruments, Melle, in het Engels te schrijven en goed uitgesproken te krijgen.

 


Didgeridoo stage in Frankrijk

Van Michiel Teijgeler kwam het volgende bericht:

De Mi Dushi stage in Frankrijk staat nu online op Muziek stage Mi Dushi.
Ik denk dat het een hele interessante week zal worden voor alle didgeridoo-heads onder ons met een intensief programma, lekker eten en fantastische optredens van de docenten. Ook voor eventuele partners die graag mee willen, maar niet echt gespecialiseerd zijn in Afrikaanse percussie of didgeridoo hebben we een heel aantrekkelijk introductie programma !!! En tot slot, voor de snelle beslisser is er een korting van 10% !!!
Hoort zegt voort...

Michiel

 

Eerder nieuws:

DidgeriNews Nr. 1: Didgeridoo en Astma - Didge Dag Twente & Hoogvliet - Inner Strength Theatertour - Didges en Datjes - Inhoudsopgave 2006 ; Januari 2007
DidgeriNews Nr. 2: Ten Canoes - Wieringerwerf - Winkel in Brugge - Didges & Datjes ; Februari 2007
DidgeriNews Nr. 3: Aboriginal Art Gallery Rotterdam - Shozo - Mark Atkins - Didges & Datjes ; April 2007
DidgeriNews Nr. 4: Mark Atkins Eindhoven & Ter Apel - Si Mullumby - Festival krant - Didges&Datjes:Youtube ; Juni 2007
DidgeriNews Nr. 5: DidgeYourLifeUp - Ash Dargan - Milkay - Alan Dargin - Didges & Datjes ; Juli 2007
DidgeriNews Nr. 6: Unforgotten - PostcodePop - Charlie - India - Didges en Datjes ; December 2007
DidgeriNews Nr. 7: Didge & Astma - Stand up for the Burrup - Didges en Datjes ; December 2007
 

Deze nieuws pagina bestaat vanaf Januari 2002. Als er nieuwtjes zijn uit Didgeridoo land komen die op deze pagina te staan. De DidgeriNews pagina zal onregelmatig ververst worden. Als er een nieuwe versie is zal dit op de startpagina van DidgeWeb staan en het zal in de agenda mailtjes genoemd worden. Als je je nog niet hebt aangemeld voor de agenda mailtjes, kun je dat doen via deze link.

Als je didge nieuwtjes hebt kun je het natuurlijk altijd naar me emailen. Er is geen garantie dat je berichtje geplaatst wordt en het kan zijn dat ik het berichtje hier en daar wat aanpas (bij grote wijzigingen word je eerst geďnformeerd ).

Verder ben ik (omdat berichten door derden aageleverd kunnen worden) als webmaster niet aansprakelijk voor de correctheid van de inhoud van berichtjes, hoewel ik natuurlijk wel steeds probeer zo zorgvuldig mogelijk te zijn.