Didgerinews
No.5 ; Jaargang 6 ; Updated: 28 Juli 2007

Van de Webmaster

28 Juli 2007
Het is zomer, maar het weer laat het nog niet altijd even goed merken. Tijdens Didge Your Life up, ondertussen al weer meer dan een maand geleden, was het overigens wel stralend zonnig weer (terwijl het in de rest van Nederland regende). Ondertussen is er in de didge wereld wel het een en ander aan het bruisen. Zo ben ik 3 weken geleden naar Swizzeridoo in Zwitseland geweest. Een leuk en goed georganiseerd festival met 's morgens workshops, 's middags open podium en 's avonds allerlei optredens. Was lekker om er een weekendje tussen uit te zijn.

In Zwitserland kwam ik ook nog geheel onverwacht Alan Dargin tegen. Hij blijkt nu een poosje in Europa te touren. Zie verderop meer hierover. Verder komt Ash Dargan weer naar Nederland. En nog wat andere nieuwtjes uit de didge wereld.

Veel leesplezier!

Groetjes 


Didge Your Life Up

28 Juli 2007

Didge Your Life Up heeft haar eerste vuurdoop zeer goed doorstaan. En het ruikt naar meer! Danielle en Robert Jan hebben vreselijk hard gewerkt om het festival te doen slagen, en ze zijn er zeker erg goed in geslaagd. Overdag was er op een ruim opgezet veld van alles te doen.

Didge Your Life Up. Foto: Aldi Wendelaar BongaVeel kraampjes met didgeridoos, allerlei dingen over Australie en ook een aantal andere leuke kraampjes. Verder ook workshops didgeridoo, boomerang gooien, en allerlei andere activiteiten. Daarnaast lieten enkele didgeridoo spelers hun spel horen.

Op het eind van de middag was er de verloting, waarbij meteen bleek dat het die dag wel erg zonnig moet zijn geweest. Er werden tientallen zonnebrillen verloot. En maar goed ook. Judith, de fluitiste van Inner Strength was op zoek naar een zonnebril, en alle plaatselijke winkels waren uitverkocht. Maar gelukkig viel een van de zonnebrillen op een lot dat iemand anders uit de band had gekocht, waardoor Judith meteen geholpen was!

Didge Your Life Up. Foto: Aldi Wendelaar BongaDe optredens 's avonds waren ook erg geslaagd. Ook het publiek ging lekker mee, en op een aantal nummers werd ook lekker gedanst. Op de website van Didge Your Life Up is een aantal foto's te zien van het festival en de optredens.

De Stichting Didge Your Life Up heeft in ieder geval zin om volgend jaar het festival weer te organiseren. We houden hun website in de gaten!
 


Ash Dargan 2 September in Vlissingen

28 Juli 2007

Het lijkt een traditie te worden. Ook dit jaar komt Ash Dargan weer naar het Arsenaal theater in Vlissingen. En dit jaar heeft hij een nieuwe show! Voor de mensen die de "oude" show Territory nog niet hebben gezien, of deze nog een keer willen zien, geeft hij 's avonds ook nog zijn "oude" show. 's Middags is eerst zijn nieuwe voorstelling In Nature te zien. Tussendoor geeft hij ook nog een workshop.

Zoals Ben van Rijswijk van Australian Treasures het schrijft:

Concerten Ash Dargan in Arsenaal Theater (2 september)

Goede gewoontes moet je niet veranderen. Dus………. ook dit jaar komt Ash Dargan weer naar Vlissingen. Na een jarenlange tournee door Amerika, Canada, Scandinavië zal hij in Vlissingen weer een éénmalig Nederlands concert geven.

Dit jaar zullen er 2 optredens gegeven worden. ’s Middags zijn nieuwe show “In Nature” (van de nog uit te komen CD) en ’s avonds een remix van “Territory”.

Beide shows zijn multi media shows, of zoals Ash (zelf lid van de Larrakia stam uit Northern Territory – Australia) het zelf noemt een multi media reis naar de mythologische wereld van de Aboriginals uit Australie. Beelden van de dierenwereld en gebieden als Kakadu National Park en Uluru-Kata Tjuta National Park én het meesterlijke didgeridoospel zijn ingrediënten voor een onvergetelijk concert.

Ook zal het Arsenaal Theater speciaal voor deze dag een Australisch diner serveren. Reserveren hiervoor wordt aanbevolen. Tel.: 0118 - 430303

De optredens en verdere info:
Op zondag 2 september,
’s Middags – aanvang 14.30 uur: nieuwe show “In Nature” + support act (Marsha & Sander Elderkamp)
’s Avonds – aanvang 19.30 uur: remix van “Territory” + support act (Marsha & Sander Elderkamp)

Kosten voor 1 show: € 15,-
Kosten voor beide shows: € 25,-.
Kaartjes kunt u bestellen bij: Australian Treasures, Walstraat 17, Vlissingen Tel.: 0118440114
of aan de zaal van het Arsenaal Theater.

Voor inlichtingen:
www.australiantreasures.nl  of austreas@zeelandnet.nl 
www.arsenaaltheater.nl 
www.ashdargan.com 
www.marsha-music.nl 

 


Milkay overleden

28 Juli 2007
15 Juli hoorde ik het nieuws dat Milkay Nununggurr, o.a. bekend van zijn CD Hard Tongue Didgeridoo, waar hij de traditionele manier van spelen op een Yidaki uitlegt, en bekend als één van de didgeridoo spelers van Yothu Yindi, is overleden.

De precieze details rond zijn dood zijn niet duidelijk. Eén bericht stelt dat hij vredig in zijn slaap is overleden, terwijl een ander bericht meldt dat hij last had van depressies.

De didgeridoo wereld mist in ieder geval weer een grote speler en leraar.

 


Alan Dargin in Europa

 
28 Juli 2007

Tijdens Swizzeridoo, het didgeridoo festival in Zwitserland, liep ik Alan Dargin geheel onverwacht tegen het lijf. Ik had hem daar niet verwacht, ook omdat ik een paar maanden daarvoor nog een filmpje van hem op YouTube had gezien (zie de vorige didgerinews en http://www.youtube.com/watch?v=79DxY-3RV90 ).

Ik ontvang zojuist van Natalie een mailtje dat hij in de tweede helft van Augustus in Belgie zal zijn (als zijn plannen niet wijzigen). Zoals Natalie o.a. naar mij schrijft:
 

Beste didgers,

Ik wil jullie graag het fantastische nieuws meedelen dat Alan Dargin in Europa is! (Mocht er onder jullie iemand bij zijn die Alan Dargin nog niet kent...Grijp dan deze unieke kans om deze bijzondere en getalenteerde didgeridoo-speler uit 'Down Under' te ontmoeten)

Ik heb Alan daarnet een half uurtje gesproken en vanaf 15 augustus is hij in België. Alan wil graag een didge-workshop geven in de buurt van Antwerpen. Als jullie interesse hebben in een didge-workshop, neem dan contact op met Alan via alandargin@yahoo.com

Van zodra Alan een idee heeft hoeveel interesse zal er een datum vastgelegd worden (tussen 15 augustus en 31 augustus) en eventueel ook een zaal. Suggesties i.v.m. een locatie waar de workshop kan doorgaan zijn ook welkom. Ikzelf ben morgen en zondag niet via e-mail te bereiken omdat ik dan de ganse dag op het Sfinks festival ben. Maandag check ik mijn mail nog en aanstaande dinsdagochtend vertrek ik op vakantie. Vanaf 15 augustus ben ik dan opnieuw te bereiken via e-mail.

Veel groeten, Natalie


28 Juli 2007

Northern Territory Didge Circle

Jacob Mulder mailde mij het volgende:

Op zondag 17 juni 2007 gaf Mark Atkins een workshop en een concert in Wonderwereld in Ter Apel. Dat was een groot succes! Tijdens die dag kwamen we er achter dat er meer mensen didgeridoo spelen in Noord Nederland (NNL) dan we dachten. Zo is het idee ontstaan om een lijst te maken van NNL didgespelers en elkaar op de hoogte te houden van interessante dingen. Ik heb die lijst op www.NorthernTerritoryDidgeCircle.nl  gezet; hij bevat niet alleen de mensen die toen aanwezig waren, maar ook andere didgeridoo spelers van NNL.

Eén van de dingen die deze didge circle wil organiseren is nog een workshop met Mark Atkins:

Mark zou kunnen proberen om aan het einde van zijn European Tour, ergens in september 2007, nog een paar dagen bij ons te verblijven. Het idee is dan een workshop te organiseren voor een groep van beperkte omvang, maximaal tien didge-players.

Kortom, als je in the Northern Territory of the Netherlands woont, of als je interesse hebt in nog een workshop met Mark, bezoek dan zeker deze site!


Didgeridoo Corroboree in Ter Apel

Van Steven ontving ik het volgende bericht:

Aan alle didgeridoo spelers in Noord Nederland. En natuurlijk is de rest van Nederland, Belgie of Duitsland ook welkom.

Zondag 30 september organiseren wij, Fred en Steven, een didgeridoo Corroboree in Ter Apel. Er is een open podium voor wie durft, aparte zaaltjes voor jam sessie´s en aparte zaaltjes om een workshopje te volgen indien er gegadigden zijn die de workshops willen geven. Ook proberen we een kunstenares te strikken die Aboriginal Art maakt. Voor de kinderen is er een mogelijkheid om Aboriginal tekeningen te maken. Verder zal er een video hoek zijn over de aboriginals en zullen de hapjes ook niet ontbreken. Voor iedereen die nog wat in wilt brengen, denk aan verkoop van didgeridoo’s of andere aanverwanten artikelen of alles wat met didgeridoo´s of aboriginals te maken heeft kunnen met mij contact opnemen. Kortom het zal een geweldige aboriginal didgeridoo dag worden.

De toegang is gratis en het duurt van 10.00 tot 19.00 uur. Het wordt gegeven in het prachtige Centrum voor Natuurgeneeswijzen in Ter Apel (volg de bordjes Wonderwereld) of kijk voor de routebeschrijving op www.centrumvoornatuurgeneeswijzen.nl

Mijn e-mail adres is: stevenbud61@hotmail.com  Steven


Loonaloop met Nederlandse (gast-)didgers

De afgelopen dagen heeft de Australische band Loonaloop (hun website werkt op dit moment helaas niet) gespeeld met Lies Beijerinck op didgeridoo. De komende dagen zal Loonaloop in Engeland touren, met Michiel Teijgeler op didgeridoo.

Helaas kreeg ik te laat te horen dat Loonaloop in Nederland speelde, anders was het zeker in de didge agenda gekomen.

 

 

Eerder nieuws:

DidgeriNews Nr. 1: Didgeridoo en Astma - Didge Dag Twente & Hoogvliet - Inner Strength Theatertour - Didges en Datjes - Inhoudsopgave 2006 ; Januari 2007
DidgeriNews Nr. 2: Ten Canoes - Wieringerwerf - Winkel in Brugge - Didges & Datjes ; Februari 2007
DidgeriNews Nr. 3: Aboriginal Art Gallery Rotterdam - Shozo - Mark Atkins - Didges & Datjes ; April 2007
DidgeriNews Nr. 4: Mark Atkins Eindhoven & Ter Apel - Si Mullumby - Festival krant - Didges&Datjes:Youtube ; Juni 2007
 

Deze nieuws pagina bestaat vanaf Januari 2002. Als er nieuwtjes zijn uit Didgeridoo land komen die op deze pagina te staan. De DidgeriNews pagina zal onregelmatig ververst worden. Als er een nieuwe versie is zal dit op de startpagina van DidgeWeb staan en het zal in de agenda mailtjes genoemd worden. Als je je nog niet hebt aangemeld voor de agenda mailtjes, kun je dat doen via deze link.

Als je didge nieuwtjes hebt kun je het natuurlijk altijd naar me emailen. Er is geen garantie dat je berichtje geplaatst wordt en het kan zijn dat ik het berichtje hier en daar wat aanpas (bij grote wijzigingen word je eerst geinformeerd ).

Verder ben ik (omdat berichten door derden aageleverd kunnen worden) als webmaster niet aansprakelijk voor de correctheid van de inhoud van berichtjes, hoewel ik natuurlijk wel steeds probeer zo zorgvuldig mogelijk te zijn.