Didgerinews
No.4 ; Jaargang 6 ; Updated: 8 Juni 2007

Van de Webmaster

8 Juni 2007
Terug van een heerlijke vakantie in Zuid Frankrijk. En meteen begint het in Nederland te bruisen. Didge Your Life Up komt steeds dichterbij. De dag na Didge Your Life Up zakt Mark Atkins meteen af naar het zuiden van Nederland om daar nog een uitgebreide workshop en een optreden te geven. Ondertussen is Si Mullumby nog kort langs geweest in Nederland. En er zit een aantal buitenlandse festivals aan te komen.

Groetjes 


Mark Atkins in Eindhoven

6 Juni 2007

De dag na Didge Your Life Up komt Mark Atkins naar Eindhoven. Of zoals de organisatoren het zelf schrijven:

Op uitnodiging van Celinda Scheepers, presenteert Stichting muziek en cultuur een bijzondere middag. Op zondag 24 juni zal Mark Atkins een 2 uur durende workshop didgeridoo geven, met daarop volgend een uniek concert.

Mark Atkins stamt van de Yamitji stam uit West Australië en is half Iers, half aboriginal. Hij speelde al op jonge leeftijd didgeridoo. Naast Didgeridoomaster, is hij verhalen verteller, songwriter, kunst schilder van aboriginal art , drummer en hij maakt zijn eigen didgeridoo’s. Mark A. heeft onder andere samengewerkt met Led Zeppelin’s Jimmy Page, Robert Plant, Peter Gabriel, Sinead O’Connor en vele andere bekende artiesten. Sinds enkele jaren is Mark een bekende en gewilde speler in Europa. Hij heeft op grote festivals gestaan en grote workshops gegeven in o.a. België, Duitsland en Nederland.

De workshop is geschikt voor deelnemers die een basis op de didgeridoo beheersen, inclusief de circulaire ademhaling.

Kosten:
Workshop €45,-
Workshop +concert €50,-
Concert €10,-

Voor meer informatie, aanmeldingen en prijzen, kan men rechtstreeks contact opnemen met Celinda Scheepers
 tel.nr. 06-49927372, of mailen naar ceetje77@hotmail.com

Locatie: ’t Loesje- Vesperstraat 51 - Mierlo

24 juni, 14.00-18.00 uur


 


Mark Atkins in Ter Apel (Groningen)

8 Juni 2007

Een week eerder is Mark Atkins in het Noorden van het land. Zondag 17 juni geeft hij een workshop en een optreden in Ter Apel bij Wonderwereld. Helaas is dit nog niet te vinden op de site van Wonderwereld zelf (of ik kijk niet goed).

Een dag na zijn workshop en optreden in Ter Apel gaat hij ook nog op bezoek bij basisschool de Hoeksteen in Nieuwlande. Op deze school wordt in de weken voorafgaand aan zijn komst regelmatig les gegeven over Australie en in didgeridoo. Eén en ander is ook te lezen in de lokale krant van Nieuwlande op http://www.denieuwslander.nl/DN%202007%2005.pdf

 

 

 


Si Mullumby vorige week in Nederland

8 Juni 2007
Vorig weekend (2 juni) was Si Mullumby kort in Nederland. Helaas kreeg ik pas relatief kort voor zijn bezoek te horen dat hij zou komen. En zoals je hebt kunnen lezen was ik de afgelopen weken op vakantie. Daarom dus pas achteraf kort aandacht aan deze workshop.

In deze workshop was vooral aandacht aan afwijkende ritmes. Wij westerlingen deinen vaak lekker mee op de bekende 3-kwarts en 4-kwarts maten, zeker als bijvoorbeeld Frans Bauer dit ten gehore brengt. Echter er is veel meer mogelijk. Als je bijvoorbeeld een 5-kwarts maat speelt over een 4-kwarts, dan ontstaan spannende en swingende patronen. En dit kun je niet alleen met 5-kwarts, maar ook met 7-kwarts en nog-meer-kwarts maten doen. Si heeft in zijn workshop ons laten stoeien met dit soort patronen. Hij liet ons niet alleen spelen, maar ook al lopend met handen klappen en zingen, vooral om het gevoel voor dit soort maten te pakken te krijgen.

Na afloop liet hij natuurlijk nog horen hoe je dan de leukste nummers kunt maken. Als je met je didge houdt van lekker ritmisch spelen, dan is een workshop met Si -als hij weer in de buurt komt- zeker de moeite waard.

 


Didge Your Life Up, Festival krant

 
8 Juni 2007

Stichting Didge Your Life Up is goed bezig!

Kort geleden is een speciale krant uitgekomen van de stichting met daarin alle informatie. De krant is in een oplage van 10.000 stuks uitgekomen, dus goed kans dat je hem al bent tegen gekomen.

Voor degenen die hem nog niet zijn tegen gekomen: als je op de (verkleinde) voorpagina hier links klikt, dan kun je de complete krant binnenhalen. Let er wel op, dat het een groot bestand is van meer dan 10 MB!

Tot zaterdag 23 juni?!

 


8 Juni 2007

Didgeridoo op YouTube

Op de inmiddels vast wel bekende site YouTube is een aantal leuke filmpjes te vinden die met didgeridoo te maken hebben. Deze keer aandacht voor een drietal filmpjes, alledrie totaal verschillend, sommige al wat ouder, maar daarom niet minder leuk:

Op www.youtube.com/watch?v=79DxY-3RV90 is Alan Dargin op straat aan het spelen en wordt vervolgens "geinterviewd" door een Australische voorbijganger die geen idee heeft met wie ze praat
Op www.youtube.com/watch?v=nVn_60ps8yM is Graham Wiggins te zien (van Dr Didg) die een didgeridoo laat zien met kleppen, waardoor je een soort variant hebt op de didjeribone
En op www.youtube.com/watch?v=DhKNnZZATkU is Charlie McMahon te zien met Midnight Oil. Vooral de slang die tegen het einde over zijn didgeridoo kruipt is fraai om te zien.

Op is www.youtube.com/watch?v=79DxY-3RV90 Alan Dargin te zien, terwijl hij op

 

 

 

 

Eerder nieuws:

DidgeriNews Nr. 1: Didgeridoo en Astma - Didge Dag Twente & Hoogvliet - Inner Strength Theatertour - Didges en Datjes - Inhoudsopgave 2006 ; Januari 2007
DidgeriNews Nr. 2: Ten Canoes - Wieringerwerf - Winkel in Brugge - Didges & Datjes ; Februari 2007
DidgeriNews Nr. 3: Aboriginal Art Gallery Rotterdam - Shozo - Mark Atkins - Didges & Datjes ; April 2007
 

Deze nieuws pagina bestaat vanaf Januari 2002. Als er nieuwtjes zijn uit Didgeridoo land komen die op deze pagina te staan. De DidgeriNews pagina zal onregelmatig ververst worden. Als er een nieuwe versie is zal dit op de startpagina van DidgeWeb staan en het zal in de agenda mailtjes genoemd worden. Als je je nog niet hebt aangemeld voor de agenda mailtjes, kun je dat doen via deze link.

Als je didge nieuwtjes hebt kun je het natuurlijk altijd naar me emailen. Er is geen garantie dat je berichtje geplaatst wordt en het kan zijn dat ik het berichtje hier en daar wat aanpas (bij grote wijzigingen word je eerst geinformeerd ).

Verder ben ik (omdat berichten door derden aageleverd kunnen worden) als webmaster niet aansprakelijk voor de correctheid van de inhoud van berichtjes, hoewel ik natuurlijk wel steeds probeer zo zorgvuldig mogelijk te zijn.