Didgerinews
No.4 ; Jaargang 2 ; Updated:  19 April 2003

Van de Webmaster

19 April 2003
Deze keer een Paas DidgeriNews. Weinig uitgebreid nieuws, wel de nodige kleine nieuwtjes.

Veel leesplezier en fijne paasdagen!


 


Dream.Time festival in Ruigoord!

18 April 2003

Een korte update over het DreamTime festival dat 29 juni in Ruigoord plaatsvindt. Een compleet programma heb ik nog niet doorgekregen, maar in de wandelgangen klinken al namen als Charlie McMahon (misschien met Gondwana), Ganga Giri, Stephen Kent, Mark Atkins, en uit Nederland Lies Beijerinck.
De kaartverkoop begint waarschijnlijk volgende maand.
 


Sfinks

 
18 April 2003

De Sfinks workshops komen ook weer dichter in de buurt. Op de site van Sfinks staan al de namen van de docenten:

Mark Atkins, Mike Edwards, Michael Jackson en Charlie McMahon.

Merkwaardig genoeg staat Gary Thomas niet in het lijstje. Uit een email die ik van hem kreeg, begreep ik echter dat hij zelf wel dacht te komen. Wie weet zien we dus 5 docenten!

Mike Edwards is de "andere helft" van het duo Axis, waar Michael Jackson de ene helft van is. Michael is al eerder op Sfinks geweest; Mike is een jaar of twee geleden al in Europa geweest (hij komt oorspronkelijk ook uit Engeland), en als duo hebben ze absoluut leuke ritmes.

Charlie McMahon probeert een gitarist van Gondwana mee te nemen naar de Workshops, om te gaan werken aan composities. En op het festival staat Charlie ook geprogrammeerd met Gondwana.

Kortom, Sfinks 2003 klinkt al weer interessant!

Voor de Nederlanders: als je naar Sfinks gaat, dan moet je van tevoren het cursusgeld overmaken naar een Belgische rekening. Om dit goed en soepel te laten verlopen moet je er rekening mee houden dat hier kosten aan verbonden zijn. Controleer dit bij je bank. Verder wordt vaak het adres van de bank gevraagd waar de buitenlandse rekening "woont". Voor de rekening van Sfinks is dit

Rekening nummer : 403-6074441-83 van de KBC-bank, Heuvelstraat 39 in B-2530 Boechout

Meer info op http://www.sfinks.be/ en op http://www.carte-blanche.be/
 

 

Didge Dag in Den Bosch

18 April 2003
5 en 6 april was er een didge dag in Den Bosch. Voor zover ik weet zijn hier geen foto's van. Mocht er iemand toch foto's hebben en ze willen delen, dan hoor ik het graag.

De didge dag was in een erg fraaie locatie in Den Bosch. Zo'n 25 tot 30 man (m/v) waren bij elkaar gekomen om gezellig wat te jammen, te babbelen, te eten, enz. Ik zelf was er alleen de eerste twee uurtjes bij, omdat ik dat weekend nog moest spelen bij een dans gezelschap. Dus verder weinig nieuws hierover.

Het lijkt er wel op dat dit voor herhaling vatbaar is. Leon en Ivo: bedankt!
 


Wat gebeurt er met de 
Didge Winkel in Harderwijk?

19 April 2003

No Worries

Op de site van No Worries staat al weer enige tijd de volgende tekst te lezen:

"Helaas zijn we genoodzaakt om te gaan stoppen met onze winkel. Het blijkt niet langer te combineren met onze baan in het onderwijs. We vinden het heel erg jammer dat we deze beslissing hebben moeten nemen! Wanneer we precies gaan sluiten is nog niet duidelijk, we zijn nu op zoek naar iemand die onze winkel wil overnemen of een nieuwe huurder voor het pand. Mocht u iemand weten die interesse heeft... Laat het ons dan weten!!!" 

Mocht er dus een didge liefhebber zijn die een didge of Australie winkel wil beginnen, dan weet je waar je moet zijn. En anders lijkt het erop dat Nederland weer fraaie een Didge / Australie winkel armer wordt... 


Didge Tips 

19 April 2003
De Webmaster heeft al weer een poos geleden een pagina gemaakt met informatie over het vernieuwen / vervangen / verbeteren van een Didgeridoo Mondstuk. Door tijdgebrek was deze informatie nog niet in de site gelinkt. Vandaag is dat dus gebeurd.

De info staat onder Didge Info, Mondstuk

Suggesties voor verbeteringen e.d. zijn natuurlijk welkom, want iedereen heeft zijn eigen manier om mondstukken te maken of te vervangen.
 


Eerder nieuws:

DidgeriNews Nr. 1: Garma - Didge komende tijd - Didge in Nieuws - Klokhuis - Inhoudsopgave 2002 ; Januari 2003
DidgeriNews Nr. 2: Rabbit Proof Fence - Didge Dingetjes - Midwinterhoorn ; Februari 2003
DidgeriNews Nr. 3: DreamTime festival - Didjeribone - Charlie McMahon - Privé ; Maart 2003

Deze nieuws pagina bestaat vanaf Januari 2002. Als er nieuwtjes zijn uit Didgeridoo land komen die op deze pagina te staan. De DidgeriNews pagina zal onregelmatig ververst worden. Als er een nieuwe versie is zal dit op de startpagina van DidgeWeb staan en het zal in de agenda mailtjes genoemd worden. Als je je nog niet hebt aangemeld voor de agenda mailtjes, kun je dat doen via deze link.

Als je didge nieuwtjes hebt kun je het natuurlijk altijd naar me emailen. Er is geen garantie dat je berichtje geplaatst wordt en het kan zijn dat ik het berichtje hier en daar wat aanpas (bij grote wijzigingen word je eerst geinformeerd ).

Verder ben ik (omdat berichten door derden aageleverd kunnen worden) als webmaster niet aansprakelijk voor de correctheid van de inhoud van berichtjes, hoewel ik natuurlijk wel steeds probeer zo zorgvuldig mogelijk te zijn.