Didgerinews
No.6 Jaargang 1 Updated:  12 Mei 2002

Van de Webmaster

12 Mei 2002
DidgeriNews nummer 6 rolt van de virtuele pers....

v.l.n.r. Randy, Brandi en RolandDe webmaster is eind april, begin mei een paar daagjes naar San Diego geweest voor het werk. Woensdagavond vond hij nog even tijd om langs te gaan bij Randy Graves en Brandi Chase. Eerst sushi gegeten en daarna bij hun thuis lekker wat gejammed en gekletst.

Randy had flink wat didges staan. Eén bijzondere didge is een die door David Blanasi is gemaakt en beschilderd. Alleen was de beschildering van de didge nog niet af. De Rark had de streepjes nog maar een kant op. Verder speelde die didge echt geweldig.

Randy is verder een echte muzikant en hij heeft een studio aan huis. Dit jaar plant hij naar Garma te gaan en volgend jaar hopen ze naar Europa te kunnen komen. Brandi heeft nog familie in Scandinavie wonen. En wie weet zien we ze nog in Nederland verschijnen :-)

Veel leesplezier.


Djalu in Europa

12 Mei 2002
15 t/m 27 Juli is Djalu Gurruwiwi mijn zijn familie in Eisenbach, Hochschwarzwald in Zuidwest Duitsland (vlak bij de Franse en Zwitserse grens). Er worden allerlei cursussen gegeven, zoals didgeridoo spelen, didgeridoo maken, vlechten, dansen, speerwerpen, speer maken, enz. Op zaterdag 27 juli is er ook een optreden. Meer info o.a. op http://www.djalu.de/

Djalu is een bekende Aboriginal didgeridoo speler en bouwer. Zijn didgeridoo's kenmerken zich door de taps toelopende vorm (op de foto met Randy en Brandi heb ik zo'n soort didge vast) en ze spelen natuurlijk ook perfect.

In samenwerking met de Yothu Yindi foundation heeft Djalu ook een 5-tal CD's uitgebracht, waarop hij o.a. didge  les geeft, didge speelt en mensen van zijn stam didge spelen en zingen. Voor zover ik weet is deze CD collectie op dit moment nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar er wordt aan gewerkt. Hij is wel te bestellen via de Website van Didgeridoo Magazin in Duitsland.


Sfinks workshop Didgeridoo
Extra docent: Daniel O'Shea

12 Mei 2002
v.l.n.r. Daniel O'Shea, Casey, Mark Atkins Carte Blanche heeft enkele dagen geleden de nieuwe cursusfolder verzonden met daarin de aankondiging van de Sfinks workshops en aanmeld gegevens. 

De didge docenten zijn zoals al eerder geschreven Gary Thomas, Charlie McMahon, Michael Jackson en Mark Atkins. Echter, Mark heeft ook Daniel O'Shea meegenomen. Daniel is een muzikant waar Mark al vaker mee heeft samen gespeeld (o.a. vorig jaar in Maastricht, zie o.a. het fotoalbum) en samen laten ze zien en horen hoe een didge met andere instrumenten samen kan spelen.

Daniel O'Shea, Casey Opsteegh & Mark Atkins
Overigens, als je het inschrijfgeld over gaat maken en je woont niet in Belgie, dan heeft je bank waarschijnlijk de adresgegevens van de bank in Belgie nodig (lang leve de Euro!). 
Deze adresgegevens zijn:
KBC bank ; Heuvelstraat 39 ; B-2530 Boechout

DidgeriNews Nr. 1: Artikel Charlie McMahon - Update Blanasi ; Januari 2002
DidgeriNews Nr. 2: Blanasi overleden verklaard - Nieuwe Didge Jam in A'dam ; Februari 2002
DidgeriNews Nr. 3: Fujara - Ruigoord - Geruchten ; Maart 2002
DidgeriNews Nr. 4: Blanasi Tribute Festival - Neusademhaling - Red Centre Dreaming ; Maart 2002
DidgeriNews Nr. 5: Garma Festival ; April 2002

Deze nieuws pagina bestaat vanaf Januari 2002. Als er nieuwtjes zijn uit Didgeridoo land komen die op deze pagina te staan. De DidgeriNews pagina zal onregelmatig ververst worden. Als er een nieuwe versie is zal dit op de startpagina van DidgeWeb staan en het zal in de agenda mailtjes genoemd worden. Als je je nog niet hebt aangemeld voor de agenda mailtjes, kun je dat doen via deze link.

Als je didge nieuwtjes hebt kun je het natuurlijk altijd naar me emailen. Er is geen garantie dat je berichtje geplaatst wordt en het kan zijn dat ik het berichtje hier en daar wat aanpas (bij grote wijzigingen word je eerst geinformeerd ).

Verder ben ik (omdat berichten door derden aageleverd kunnen worden) als webmaster niet aansprakelijk voor de correctheid van de inhoud van berichtjes, hoewel ik natuurlijk wel steeds probeer zo zorgvuldig mogelijk te zijn.