Didgerinews
No.11 Jaargang 1 Updated:  24 November 2002

Van de Webmaster

24 November 2002
Nog een paar daagjes en dan is Gjallarhorn in het Land (zie de vorige DidgeriNews). Benieuwd hoe hun tour zal zijn :-) Ik hoop er in de volgende didgerinews over te schrijven.

Verder in dit nummer twee opmerkelijke "didgeridoos", een link naar een interview met Mark Atkins en een berichtje van Yothu Yindi.

Veel leesplezier.


Didgeridoo?

24 November 2002
DidjibodhranIs het een didgeridoo? Is het een Bodhran? Het is een Didjibodhran! Wil je er meer van zien of wil je het horen? Surf dan naar oddmusic.com
 
 
Didjeribass En nog zo'n merkwaardig instrument (dat al een keer op DidgeWeb heeft gestaan) op dezelfde site, maar dan een pagina verder op oddmusic.com een combinatie van didgeridoo en bas.
Benieuws of er nog meer woeste didgeridingen bedacht worden!

Interview met Mark Atkins

24 November 2002
Mark Atkins
De titel klinkt veelbelovend, maar het artikel hier is kort.

Op http://www.abc.net.au/newengland/stories/s732283.htm daarentegen kun je een kwartier lang naar een interview met Mark Atkins luisteren! Met verwijzingen naar Yothu Yindi, discussies over vrouwen die didge spelen, overgaand in allerlei dingen over circulair ademhalen, hoe Mark met het didge spelen is begonnen, waar hij zijn didges heeft gekocht (gekregen) en raad eens waar het is! In Amsterdam (proficiat Melle)! 

Verder gaat Mark in op de oorsprong van het woord Didgeridoo (is het nou een onomatopee of een Iers woord?) En nog veel meer. Absoluut de moeite waard (als je niet teveel moeite hebt met Oz Engels).

Veel luisterplezier :-)


Yothu Yindi naar Europa?

24 November 2002
Yothu Yindi Op de site van Yothu Yindi valt te lezen dat er plannen zijn om volgend jaar naar Europa te komen: http://www.yothuyindi.com/tours.html
Natuurlijk hou ik de site in de gaten en ik heb ze al gemaild dat we ook in Nederland hopen dat ze langskomen. Verder ook maar aangegeven dat een workshop door de Yunupingu's op prijs wordt gesteld. Ik ben benieuwd! 

De laatste keer dat ik ze zag was een jaar of 4 geleden in Tilburg, en dat vond ik toen zeker de moeite waard (hoewel het wel zowat hun laatste optreden van de tour was).

Zodra ik meer weet komt het natuurlijk ook op DidgeWeb te staan!
 


Didge in Space!

24 November 2002
Donald PettitDonald Pettit, astronaut en Flight Engineer, die nu in de ISS (International Space Station) zit, heeft een Didgeridoo meegenomen! Om de didge makkelijk te vervoeren kan de didge in drie delen worden gesplitst. 

Pettit heeft twee jonge kinderen, die hun vader vooral associeren met het geluid van zijn didgeridoo. Gedurende de vier maanden dat hij afwezig is kan hij op die manier toch contact met ze houden, omdat email en de telefoon nog te "high-tech" is voor kinderen die nog geen twee zijn. Zie ook: Statesmanjournal en pennlive
 


DidgeriNews Nr. 1: Artikel Charlie McMahon - Update Blanasi ; Januari 2002
DidgeriNews Nr. 2: Blanasi overleden verklaard - Nieuwe Didge Jam in A'dam ; Februari 2002
DidgeriNews Nr. 3: Fujara - Ruigoord - Geruchten ; Maart 2002
DidgeriNews Nr. 4: Blanasi Tribute Festival - Neusademhaling - Red Centre Dreaming ; Maart 2002
DidgeriNews Nr. 5: Garma Festival ; April 2002
DidgeriNews Nr. 6: Webmaster in San Diego -  Djalu in Europa - Sfinks Docenten ; Mei 2002
DidgeriNews Nr. 7: Charlie's ideeen voor Sfinks - Aboriginals in Europa - Didgeridoo Magazin ; Juni 2002
DidgeriNews Nr. 8: Verslagen van Sfinks en het Rripangu Festival met Djalu ; Juli 2002
DidgeriNews Nr. 9: Afscheidsbrief van Casey ; Augustus 2002
DidgeriNews Nr. 10: Gjallarhorn ; Inner Strength ; Agave ; Ditjes en Datjes ; Oktober 2002

Deze nieuws pagina bestaat vanaf Januari 2002. Als er nieuwtjes zijn uit Didgeridoo land komen die op deze pagina te staan. De DidgeriNews pagina zal onregelmatig ververst worden. Als er een nieuwe versie is zal dit op de startpagina van DidgeWeb staan en het zal in de agenda mailtjes genoemd worden. Als je je nog niet hebt aangemeld voor de agenda mailtjes, kun je dat doen via deze link.

Als je didge nieuwtjes hebt kun je het natuurlijk altijd naar me emailen. Er is geen garantie dat je berichtje geplaatst wordt en het kan zijn dat ik het berichtje hier en daar wat aanpas (bij grote wijzigingen word je eerst geinformeerd ).

Verder ben ik (omdat berichten door derden aageleverd kunnen worden) als webmaster niet aansprakelijk voor de correctheid van de inhoud van berichtjes, hoewel ik natuurlijk wel steeds probeer zo zorgvuldig mogelijk te zijn.